Meest gestelde vragen

Meest gestelde vragen:
alles wat je wilt weten over zorggroep Grootenhout

Bij Zorggroep Grootenhout begrijpen we dat je vragen kunt hebben over onze zorg, dagbeleving, verblijfsmogelijkheden of andere diensten.
Daarom hebben we de meest gestelde vragen voor je verzameld en beantwoord op deze pagina.
Of je nu meer wilt weten over onze werkwijze, opleidingen, klachtenregeling of iets anders, je vindt hier duidelijke antwoorden.

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

Onze meest gestelde vragen

Heeft Grootenhout een wachtlijst?

Grootenhout heeft een woonbelangstellendenlijst voor mensen die bij ons willen wonen. Het is moeilijk om een eenduidig antwoord te geven op de vraag op welke termijn mensen bij ons kunnen komen wonen. Voor het starten van de Dagbeleving is nooit een wachttijd. Voor vragen kunt u terecht bij Iris van Duijnhoven: dagbeleving@grootenhout.nl  of 0642525634

Welke vacatures heeft Grootenhout?

Als je graag zou willen werken bij Grootenhout kan je een open sollicitatie sturen naar grootenhout@grootenhout.nl

Hoe en wanneer kan ik een rondleiding bijwonen?

Wij organiseren rondleidingen voor dagbeleving/wonen en rondleidingen voor startende wooninitiatieven.

Voor de mogelijkheden kan je op onderstaande link klikken https://www.ouderenlandgoed.nl/rondleidingen-1

Je kunt je aanmelden via algemeen@grootenhout.nl

Biedt Grootenhout logeermogelijkheden?

Voor bezoekers van onze dagbeleving hebben wij 1 logeerkamer. Deze logeerkamer staat niet open voor mensen die wij nog niet kennen.

Wat houdt het open deuren beleid binnen Grootenhout in?

Ons open deurenbeleid houdt in dat onze bewoners en bezoekers niet achter een gesloten deur verblijven. Ons motto is: als je vrij bent om te gaan dan kies je om te blijven. Wij proberen de dag zo gezellig/nuttig/fijn mogelijk in te richten waardoor de behoefte om te vertrekken zo klein mogelijk is. Mocht iemand wel gaan wandelen dan proberen wij zoveel mogelijk mee te gaan.  Mocht iemand desondanks toch zelfstandig vertrekken dan kunnen wij mensen niet beperken en geven we ze een spotter mee waarmee wij altijd kunnen zien waar iemand is. Wij werken met slaapdiensten in alle huizen, dus in de nacht is er een collega voor een slaapdienst in ieder huis, zij/hij sluit de deur als hij/zij gaat slapen.

Zijn huisdieren toegestaan op Grootenhout?

Deze vraag is niet met een ja of nee te beantwoorden. Op Ouderenlandgoed Grootenhout houden wij ontzettend veel van dieren. Verspreid over alle locaties lopen er dan ook paarden, schapen, kippen en honden rond. Als iemand bij ons komt wonen en graag zijn of haar huisdier wil meenemen kan daar altijd over worden gepraat. Het ligt er helemaal aan over welk dier het gaat en of het zou passen in het huis waar iemand gaat wonen. De kosten die gemaakt moeten worden voor een huisdier zijn altijd voor de rekening van de eigenaar.

Is Grootenhout alleen voor mensen met een goed gevulde portemonnee?

Nee. In principe heeft iedereen met een AOW genoeg geld om bij ons te komen wonen. Voor een echtpaar dat in één huis woont en moet rondkomen van alleen een AOW kan het financieel wel lastig worden op het moment dat één van de twee ergens anders moet gaan wonen en daar huur moet betalen. In die gevallen verwijzen wij mensen graag door naar de organisatie Zicht op Geld (www.zichtopgeld.nl) Zij helpen mensen met alle financiële huishouding die komt kijken bij een verhuizing naar een zorgorganisatie. In de praktijk blijkt namelijk dat er in Nederland best veel manieren zijn om financiële hulp te krijgen wanneer als je als stel vanwege bijvoorbeeld dementie allebei op een andere plek moet wonen. Een uitkomst kan wel zijn dat niet iedere kamer toegankelijk is voor iedereen.

Wat houdt de wet zorg en dwang in?

De Wet zorg en dwang (Wzd) beschrijft de rechten van mensen met een verstandelijke beperking en mensen met psychogeriatrische aandoeningen zoals dementie. Wanneer wij denken dat we een vrijheidsbeperkende maatregel moeten nemen, zoals het installeren van bijvoorbeeld een bedhek, zullen we altijd eerst onderzoeken of dit echt nodig is. In de praktijk zullen we ook altijd eerst onderzoeken of er een geen onderliggende oorzaak is voor onbegrepen gedrag. Wij willen vrijheidsbeperkende maatregelen alleen nemen als er echt geen enkele andere oplossing meer is.

Kan ik bijdragen aan een geluksmoment?

Je kunt zeker zorgen voor een geluksmoment en bij Grootenhout is veel mogelijk! Denk vooral wat je zelf leuk vindt en meestal ontstaan er dan ook de mooiste geluksmomenten voor onze bezoekers en bewoners. Je kan komen koken, klussen, fietsen, in de tuin werken of bijvoorbeeld muziek maken. Als je interesse hebt om bij te dragen aan financieel grotere geluksmomenten kan je een bezoek brengen aan de site van onze stichting Vrienden van het Geluksmoment. https://www.stichtingvriendenvanhetgeluksmoment.nl/ik-zorg-voor-een-geluksmoment/